top of page

סביחונים – רולים קטנים וטעימים

שלא ישאירו אותכם אדישים

מצרכים:

* 1 חציל

* שמן זית לזילוף

* 2 ביצים

* 3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

* מיץ מחצי לימון

* 2 כפות מים קרים

* ¼ כפית מלח

* 1 כף פטרוזיליה קצוצה

* 2 עגבניות בשלות ואדומות

* 1 כף שמן זית

 

הכנה:

פורסים את החציל לפרוסות אורכיות בעובי 1 ס"מ. מניחים על גבי נייר אפייה, מטפטפים מעט שמן זית על כל פרוסה ומכניסים לתנור חם 250 מעלות, הופכים ומשחימים גם את הצד השני.

בינתיים מבשלים את הביצים במים, 6-7 דקות אחרי רתיחה, מקלפים תחת זרם מים קרים ופורסים. מערבבים בקערית 2 כפות מים, מיץ מחצי לימון ורבע כפית מלח עד שהמלח מתמוסס, מוסיפים את הטחינה הגולמית וטורפים עד קבלת טחינה סמיכה.

טוחנים את העגבניות בעזרת בלנדר מוט, מתבלים בשמן זית וקורט מלח, מוזגים את העגבניות המרוסקות לצלחת הגשה כמצע.

לוקחים פרוסת חציל קלויה, שמים בצד הרחב יותר שתי פרוסות ביצה קשה, חצי כפית טחינה סמיכה ומעט פטרוזיליה קצוצה. מגלגלים את החציל לגליל ומניחים על מצע העגבניות עם התפר כפלי מטה.

בתאבון!

אהבת את המתכון? רוצה לקבל ספר שלם של מתכונים טעימים בריאים מחטבים וקלים להכנה? 

לחצי על הכפתור הירוק כאן למטה.

bottom of page