top of page
תוכנית הרזיה דיגיטלית
Balance Formula
לפרטים לחצו כאן
ספר המתכונים
המחטבים
לפרטים לחצו כאן

לקוחות מספרים

בא לי מתוק אחרי ארוחה...

למה זה קורה? האם כדאי לאכול קינוח מיד אחרי הארוחה? איזה קינוח להעדיף?
למה לאחר ארוחה עולה אצל רובנו חשק
למשהו מתוק? יש שתי סיבות עיקריות לכך: פיזיולוגית ורגשית.


פיזיולוגית הארוחה שאכלנו לא הייתה מספק מאוזנת ומזינה. אם החסרנו בארוחה כמות מספקת של חלבון (דגים, בשר, חלבי, ביצים, קטניות) או פחמימה (אורז, בטטה, קינואה, בורגול וכו') או שבמקום פחמימה מורכבת שמכילה סיבית תזונתיים אכלנו פחמימה ריקה (לחם לבן, פסטה מקמח לבן, תפוחי אדמה) אזי הגוף דורש הזרמת סוכרים. המוח לא קיבל מספיק אנרגיה לטווח ארוך לכן תרגישו צורך במתוק - פחמימות ריקות - אנרגיה זמינה ומהירה. 


רגשית זה יכול להיות עניין של הרגל כי עוד מהילדות היינו רגילים לאכול קינוח אחרי ארוחה או צורך לפיצוי או הנאה. המתוק הוא מתאים מצוין לכל סיטואציה.

מה רע בלאכול מתוק מיד אחרי הארוחה? חשוב להבין כי לא משנה באיזה קינוח ברחנו - בריא (פירות, פרירות מיובשים, שוקולד מריר) או פחות בריא (כל מה שהוא מכיל סוכר לבן וקמח לבן) הגוף לא יידע לעכל טוב את הקינוח שאנחנו מניחים על הקיבה המלאה. במילים פשוטות הקינוח ישכב ויחכה ובינתיים יירקב לו. וכשיגיע תורו להתעכל לא יהיה לגוף שום דבר טוב לקחת ממנו. 

אם כך יש שתי המלצות מאוד חשובות בעניין הזה:
1. תוכלו ארוחות מאוזנות ומזינות שכוללות מספיק חלבונים ופחמימות מורכבות.
2. תעדיפו קינוחים בריאים ותוכלו אותם בזמן ארוחות ביניים ולא מיד אחרי ארוחה. 

בא לכם מתוק מיד אחרי ארוחה? לכו להכין תה ירוק ותסיטו את תשובת ליבכם לנושא אחר. מאוד מהר ההרגל הזה יעבור ותתרגלו להרגל הרבה יותר בריא!

bottom of page